Reise til Romania!

Hei folkens!🦋

For første gang har jeg reist til Romania, det var en utrolig interessant og verdifull reise. Det er en plass som ikke er så populært innenfor turisme hos nordmenn, men det syntes jeg burde bli mer populært! Problemet er det, at man må mellomlande i så mange land, spesielt når man reiser fra Nord Norge. Det tar særiøst lengre å reise dit enn til Amerika. I tillegg skulle vi til en fjell landsby som heter Vatra Dornei, så naturligvis ble det en mye lengre reise for oss.

Vi landet i hovedstaden, Bucharest, for å så dra videre med natt toget til fjell landsbyen Vatra Dornei, som tok rundt 8 timer. Toget var kinda Harry Potter aktig og ganske gammelt haha. Men vi lå og sov hele veien så det gikk ganske fint! Sinnsykt sliten på bildet da men var det eneste bildet vi tok på toget så here we go hahaha.

 

Som jeg har nevnt i tidligere innlegg så er kjæresten min fra denne landsbyen og jeg har gledet meg i 5!! år til å møte familien hans. Vi skulle egentlig reise tidligere, men da kom koronaviruset og ødela turen for oss, og mange mange flere. Savner ikke den tiden for og si det sånn. Men anyway, endelig var det fritt frem og kunne endelig møte svigermor og resten av familien, og ikke bare på FaceTime.

Svigerbroren min, som er med søstra mi er også fra samme by, fikk vi møte også.  Vi reiste sammen med min mor, stefar, søster, svigerbror og mine to nevøer. Vi var på ferie i 2 uker, og utforsket en stor del av Romania som var veldig interessant. Landskapet og naturen var bare helt fantastisk!

Her er bilder fra den lokale parken i Vatra Dornei. En stor park med både lekeplass for barn og trening for voksene. Første gang jeg har sett treningsplass i en park, men nå er jeg ikke ofte i parker heller så hahah. Man kan kjøpe valnøtter og rope “Mariana, Mariana” når man samtidig kakker nøttene mot hverandre, slik at ekorner kommer for å hente det. Vi prøvde ikke det, men tenker vi skal gjøre det neste gang.

 

Her var det veldig spesielt, vi besøkte et kloster som jeg fikk en spesiell opplevelse. Det høres kanskje helt sykt ut, men jeg fikk sykt hodepine og en følelse at det hadde skjedd noe fælt der. Kanskje fordi jeg egentlig er redd for nonner haha, men likevel, jeg fikk en intens følelse om det. I tillegg fikk jeg “strøm” i kroppen, som jeg kjenner før epilepsi anfall. Det kom og gikk hele tiden der. Men i det vi gikk til bilen gikk det over. Det er bare en stor tilfeldighet, med tanke på det hadde vært lange dager og lite søvn, som trigger epilepsien min en del. Men jeg sa dette til kjæresten min, og han sa det var en stor brann for en del år siden, og en munk hadde brukt plassen til hvitvasking av penger. Særiøst, en munk? Holy shit, bokstavelig talt haha. Tror det har skjedd en del ting der som mange ikke vet om. Men uansett, det var en fin plass å få med seg.

Her var vi på et reservat for hjorter. Men det var en utrolig varm dag, rundt 30 grader så det var ingen hjorter å se. De var nok garantert i skogen for å få mer kulde og skygge. Men det var likevel en flott tur! Vi spiste tradisjonelle matretter, som jeg aldri hadde smakt før. Jeg elsker å smake på tradisjonelle matretter når jeg er på reise. Uansett hvor vi reiser syntes jeg det er interessant å smake på det som er kjent for det landet liksom. Nå huker jeg ikke helt hva denne retten heter, men den var sånn 50/50 hahah. Veldig mektig i hvertfall.

Jeg ble seriøst bestie med denne høna hahah. Den var så kosen!

Her var vi på

Vi besøkte mange intressante plasser, som er kjent som Happy cementery, også (Merry Cementery). Det var en utrolig fin plass, og morsomme dikt om de som lå i gravene. Min kjæreste oversatte en del som sto på skrevet om dem. En som tok meg med latter var et dikt som sa “Min svigermor er enda en plage, selv i døden”. Det som var dumt, er at det kun står på rumensk. Men siden kjæresten min er fra Romania så var det null problem for min del. Anbefales å laste ned Google translate! Der kan du holde kameraet mot teksten og oversetter alt, hvis man ikke har noen til å oversette. Verdt å få med seg!

Vi tok et tog der turen tok totalt 6 timer. Det var veldig mye fint å se på denne turen. Vi hadde en del stopp der vi fikk middag, koste oss og ikke minst tradisjonelle danser! Det var så sykt fint å få med seg. Jeg og svigermor dro opp å danset sammen med dem. Hvorfor ikke? alt må prøves hahah. Vi storkoset oss. Svigermor var skikkelig flink å danse, å jeg prøvde mitt beste men var ikke like bra da men. Man må vel prøve for å lære, sant?

Vi dro også til en gondolbane som gikk opp til 2000 moh. Syk utsikt! men veldiiig varmt da haha. Var nesten kvelende der inne. bare tenk å dra med en gondol i 30 + grader. Men var verdt det når vi kom frem til toppen. Da var det deilig med noe kaldt å drikke for å si det sånn.

Her var vi innom museumet som heter “memorial of the victims of communism”. Sykt å høre hva de gikk i gjennom og alt de ble tvungen til å gjøre.. Mye interessant historie her, så hvis dere skal til Romania anbefaler jeg å ta turen innom der altså. Den motorsykkelen og sjakkbrettet på bildene ble bygd av fangene.

Her var vi på en nydelig plass som heter bârsana monastery. Utrolig herlig atmosfære, behagelig musikk i bakgrunnen og den nydelige lukta av alle blomstene. Der er det absolutt verdt turen! Deretter var vi i sentrum på en nydelig Resturant. Maten var helt nydelig, kunne spist meg i hjel for å si det sånn haha. Vi dro også innom et lite museum, som egentlig var ubetydelig. Var bare 10 kr for inngang så vi tapte ikke mye på det men likevel. Det var liksom bare tre hvite statuer og ingen historie bak det haha. Mintes meg om greske statuer.

Vi dro til en saltgruve som heter Salina Turda! der var det utrolig fint! Vi tok en heis ned under bakken. Eneste dårlige var at det kun var 1 heis, og vi måtte særiøst vente 40 minutter i køen for å dra opp igjen. Og det var ikke noe særlig varmt der heller, men nå hadde vi ikke antrekk til kulde når det var så varmt ute liksom. Så takker meg selv for det hahah. Husk hvis dere skal dit, ta med noe varmt å ha på! å vær forberedt på lange køer. I trappene var det glatt og fult av salt overalt. vi gikk i noen trapper, og fy faen haha. Leg day for sure! Var en skikkelig treningsøkt. Men godt å får varmen i seg da.

Til slutt og ikke minst, så var vi rett ved grensa til Ukraina. Sykt å tenke på, at bare rett over elva var Ukraina. Vi hadde lyst til å dra over dit, men da hadde vi trengt passet, og det var ikke alle oss som hadde det med på turen. Hadde vært spennende å besøke Ukraina også. Tenker vi skal gjøre det neste gang.

Jeg har flere bilder og stories på instagram, se gjerne der hvis dere ønsker! https://www.instagram.com/carolinelovise/

  • Vi snakkes! Skal dere til Romania?

— Caroline

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top